• Gebruik

  • Stijl

  • Materiaal

  • Product

Rondom Wonen Pijnacker


Woningbouwvereniging Rondom Wonen
architect: Hoek & de Wit
opdrachtgever: Rondom Wonen
fotografie: Hans Schouten

Een bestaand kantoorpand dat door een grote hoeveelheid muurtjes hokkerig overkwam, moest compleet anders worden. Architectenbureau Hoek & De Wit liet alle scheidingswanden verwijderen. Er bleven drie obstakels in de ruimte over: de beveiligingsunit, het server centrum en het trappenhuis. Om elk van die obstakels kwam een ovalen zuil, die drie keer totaal anders met hout werden bekleed. Ook de balie en de wachtbank werden door Houtwerk gemaakt. Nu kom je het kantoor binnen en overzie je direct de gehele ruimte. Drie obstakels zijn drie aangename objecten geworden.

Thuiszorg Breda


Coördinatiecentrum Thuiszorg
interieurarchitect: Olthaar Ontwerpen
opdrachtgever: Stichting Thuiszorg Breda

Een grote oude villa moest omgebouwd worden tot een modern kantoor met loungeplekken en lockerkasten voor flexwerkers. De kastenwand, met uitsparingen voor de monumentale deuren, moest geheel in verstek worden gezaagd. Tevoren is zo veel mogelijk in de werkplaats pas gemaakt, en ter plekke verder nauwkeurig afgewerkt.

Tandheelkunde


Architect Hoek & De Wit ontwierp een inrichting voor de nieuwbouw van een Delftse tandheelkundige praktijk. Voor de meubels bedacht de architect grote witte blokken. Vaak zie je de zwarte randjes van kunststof platen waarmee je zulke meubels kunt beplakken. Omdat dat echt niet de bedoeling was, hebben we gebruik gemaakt van kunststof materiaal dat door en door wit was. De twee balies werden samengesteld uit witte platen met daar middenin een doorzichtige, oranje, lichtdoorlatende kunststof plaat. Die platen zijn gegoten door de firma PyraSied.

Cotton Candy


interieurstylist: Nevena Maricic
opdrachtgever: Cotton Candy

Een sfeerontwerp met behang, gordijn en kleurstelling van een styliste vertaalde Houtwerk in concrete afmetingen. Omdat de openingsdatum een harde deadline was en alle werkzaamheden met elkaar verweven waren, werkte Houtwerk alles wat moest gebeuren uit in een planstaat. De balie en wanden kregen een padding van skai, het plafond werd bedekt met een waanzinnig behang en alle kasten werden gespoten. Heel subtiel straalt dit laatste robuuste kwaliteit uit.