Grootschalige winkel verbouwing

Geplaatst op

EKO-plaza Rotterdam bedacht een heel nieuwe aanpak toen er verbouwd moest worden. Een aantal verschillende afdelingen van de winkel kregen een eigen uitstraling. De cosmetica-afdeling, levensmiddelen en de koffie-hoek hebben nu ook een eigen ingang naar de straat toe. Er is natuurlijk maar een uitgang, via de centrale kassa. 🙂

Interieur EKO plaza
De verschillende productgroepen hebben een eigen uitstraling gekregen met eigen meubilair.

Een winkel wil je zo snel mogelijk weer open hebben. Dat betekent dat volgordelijkheid belangrijk is en een goede samenwerking met de loodgieter, de vloerenman, de kastenklussers, de stukadoor, de landelijke EKO-plaza en de electriciën.

Verbouwing EKO Plaza Houtwerk
Elke balie heeft een verhoogd deel voor de kassa, een goed afneembaar blad en een lage inpak-tree voor de tas van de klant.

Het inmeten moest gebeuren in een volle winkel met meubels, producten en winkelend publiek. We hebben rekening gehouden met mogelijke schattingsfouten op plekken waar de kale muur nog niet bereikbaar was door de laatste onderdelen pas af te ronden nadat de ruimte leeg was. Dit was letterlijk een sluitsteen: een stenen werkblad in de horeca-hoek.

Verbouwing EKO Plaza Houtwerk
De nieuwe elementen van Houtwerk zijn gecombineerd met ouderwetse werkbanken en aardappelkistjes.