• Gebruik

  • Stijl

  • Materiaal

  • Product

balie ekoplaza

EKO-plaza Rotterdam bedacht een heel nieuwe aanpak toen er verbouwd moest worden. Een aantal verschillende afdelingen van de winkel kregen een eigen uitstraling.
De nieuwe elementen van Houtwerk zijn gecombineerd met ouderwetse werkbanken en aardappelkistjes.

Kleine verrijdbare kast (met ruimte voor plantenbakken)

Op de kast vind je bouwkundige tekeningen terug die Rotterdam Engineering oplevert, maar dan in een levensgroot formaat en verdeeld over de kastwanden. De kasten zijn makkelijk verplaatsbaar, je kunt projecten weer in- en uit elkaar puzzelen. De tekeningen die RE oplevert zijn precies in het bestandsformaat waar onze freesmachines ook mee kunnen werken.

balie dok

De bibliotheek van Delft was al alles behalve saai. Nu is het nog levendiger bij DOK met de toevoeging van OPEN waar de activiteiten van de Vrije Akademie plaatsvinden. Je kunt er terecht voor de kunstuitleen, een schildercursus, een kopje koffie, voor diverse optredens en natuurlijk om te lezen.

Inspelend op de trend van hergebruik en vintage-meubels was het idee bij OPEN het interieur op te bouwen uit tweedehands meubels. Voor grotere objecten was het de bedoeling te stapelen. Sommige kasten konden met kleine aanpassingen hun functie behouden. Dit zou zorgen voor een huiselijke sfeer en het idee was dat hergebruik de kosten zou drukken.

rechthoekig Kookeiland

Een modern kookeiland dat gemaakt is met notenhout, hierbij is het keukenblad gemaakt van een lichtgrijze marmer

Voordeur


Op een verre reis zag de opdrachtgever een voordeur die hij bijzonder mooi vond. Met de vorm, kleur en uitvoering van deze deur op zijn netvlies gebrand gaf hij Houtwerk de opdracht eenzelfde soort deur te maken.

De deur is beplakt met Alpi fineer en ingelegd met RVS strips en voorzien van een RVS handgreep.

Schouwombouw


Tegen deze bestaande stenen schouw heeft Houtwerk links en rechts kasten gemaakt die hier naadloos op aan sluiten.

Trap Nan

Deze bijzondere trap is niet per ongeluk zo gemaakt; door de verspringende optreden, bespaar je ruimte in de lengte die de trap in beslag neemt.

De trap is geplaatst op een bovenverdieping waarbij de zolder verbouwd is tot slaapruimte. Omdat er (te) weinig ruimte beschikbaar is om een normale trap te plaatsen, is er gekozen voor deze oplossing. Het is even wennen máár: het loopt fantastisch!