• Gebruik

  • Stijl

  • Materiaal

  • Product

Oude kast nieuwe keuken


Voor deze keuken kregen we de opdracht een oude, klassieke kast te verwerken in een nieuwe, moderne keuken. Het was niet bepaald een makkelijk huis om te meten, maar het is gelukt. De vloer is doorgelegd onder de kastjes.

De nieuwe kastjes zijn van antraciet mdf en hebben een middengroef, een hint naar het lijstwerk van de oude kast. De werkbladen zijn van Caesarstone, een praktisch en degelijk composiet. De keuken is afgewerkt met spatranden van Caesar en rvs. De bewoners konden hem gelijk in gebruik nemen, want ook de apparatuur hebben we ingebouwd.

Blikvanger


Dit kookeiland staan als een huis middenin deze grote ruimte. Omringd door de betegelde vloer is het eiland omlijst met parket.

Iepen keuken

De keuken kreeg massieve iepen fronten en een bijpassende tafel. Het blad werd van keramiek. Bijzonder is dat de vaatwasser op ooghoogte zit, zodat je hem eenvoudig uit kunt ruimen. Alles hebben we volledig aan de wensen aangepast.

Werkplaats Kastje naar de Muur maakte het ontwerp. Okke van Bemmelen hielp de ruimte klaar te stomen voor het uiteindelijke ontwerp.

Kookeiland plus


Een lichte keuken die bestaat uit een kookeiland en een kastenwand met ingebouwde magnetron en espresso-machine. Een frisse combinatie met de blauwgrijze tegels. Het eiland staat op een smallere, zwarte voet om het eiland niet te massief te laten ogen.

Bamboekeuken


We maakten een frisse nieuwe keuken met bijzondere materialen. De fronten van de kastjes zijn van bamboe plaatmateriaal. Hierin kun je goed de bamboestructuur zien. Dat het volledig bamboe is kun je zien aan de zijkant zien, en dat hebben we in het zicht gelaten. Ook het blad is bijzonder: het is een eco-composiet met 85% gerecycled steen. Een groffe structuur met een klein glittertje, helemaal glad afgewerkt. Dat wordt veel kookplezier!

Oranje


Een combinatie tussen modern en de jaren ’70. Het hardoranje steekt af bij de roestvrijstalen keukenapparatuur en de spaanplaat achterwand.

Iep en graniet


Voor een basis van Ikeakasten hebben wij fronten en zijwanden van massief iepen gemaakt. Door de ingefreesde grepen en horizontale en verticale toepassing van de houtnerf, ontstond een moderne, warme keuken.

Cortenstaal en beton


Blauwe fronten in een frame dat bekleed is met cortenstaal, had architect Ruby van den Munckhof bedacht. Wij hebben dat cortenstaal behandeld met zoutzuur (de plantenspuit legde het loodje), waardoor het versneld ging roesten. Daarna hebben we het gelakt. Op de keuken kwam een loodzwaar betonnen blad, dat we met zijn achten naar binnen hebben moeten dragen. Het eindresultaat vonden we prachtig: rauw, puur, industrieel.

Hoogglans in geel en groen


De opdrachtgever – een architect – werkt dagelijks met felle kleuren. Ook thuis wilde hij die toepassen: kleuren die de meeste mensen niet zomaar durven te kiezen. Op een hoogglans groene vloer bouwden wij een strakke keuken in hoogglans geel.

Old school


Dit was grappig, de eigenaren kwamen met een hip woonblad dat een keuken voor en na liet zien. Zij wilden dat we niet de moderne, nieuwe keuken nabouwden (‘na’), maar juist de oude, simpele keuken die werd weggebroken in de reportage (‘voor’). De bladen zijn van terrazzo, de deurtjes hebben we opgebouwd van massief hout en heel dun gespoten zodat de houtnerf zichtbaar bleef.