• Gebruik

  • Stijl

  • Materiaal

  • Product

Inrichting huis Nootdorp


De inrichting van een nieuwbouwwoning heeft als grote voordeel dat je niet te maken krijgt met invloeden van een oud interieur.

Het interieur van deze nieuwbouwwoning is door Houtwerk in samenspraak met de bewoner tot stand gekomen.
De klant kwam bij Houtwerk met bepaalde ideeën over de materiaalkeuze en uitvoering. Houtwerk heeft deze ideeën overgenomen en de materialen bij elkaar uitgezocht en voorgesteld. Zodoende zijn we uitgekomen bij technisch eiken fineer in combinatie met HPL, een hard kunststof afwerking op het bureaublad en kastombouwen.

Het grote bureau biedt ruimte voor drie werkplekken en staat centraal in de ruimte.

Jatobatafel


Bij deze tafel was het de bedoeling dat de verbinding duidelijk in het zicht kwam. Dat moesten we dus heel nauwkeurig afwerken. Opdracht en ontwerp: ipv Delft.

Spiegelbeeld


Een bijzondere garderobe als deze is natuurlijk een uitnodiging om verder het huis te betreden.
Deze garderobe, door interieurarchitecte Stephanie Gieles ontworpen, is gemaakt van witgespoten MDF en blank gespoten door- en door gekleurd groen MDF. Het groene MDF krijgt door deze laklaag een mooie, diepe uitstraling.

Blickvanger


Houtwerk maakte voor blick brillen dit ingenieuze baliemeubel.

De jonge ondernemer Mike Portier heeft zijn droom gerealiseerd en de deuren geopend van blick brillen, een nieuwe trendy brillenwinkel.

Je vindt blick in de Pannekoekstraat in het centrum van Rotterdam. blick brillen is een opticien waar je jonge, funky labels zoals Paul Frank en Blutsgeschwister en ook exclusieve eyewear labels van Andy Wolf en Willems Wonderglasses vindt.

Mike wil graag een ruimte creëren waar klanten zich snel op hun gemak voelen bij het uitzoeken van een bril. Voor het interieur van blick liet Mike zich inspireren door de tijd waarin de Pannekoekstraat gebouwd is: de 50’er jaren. Kenmerkend voor blick is de huiskamerachtige sfeer met veel teak en vloerkleden. Zelfs de Tomado wandrekken hebben er hun plek gevonden.

Cotton Candy


interieurstylist: Nevena Maricic
opdrachtgever: Cotton Candy

Een sfeerontwerp met behang, gordijn en kleurstelling van een styliste vertaalde Houtwerk in concrete afmetingen. Omdat de openingsdatum een harde deadline was en alle werkzaamheden met elkaar verweven waren, werkte Houtwerk alles wat moest gebeuren uit in een planstaat. De balie en wanden kregen een padding van skai, het plafond werd bedekt met een waanzinnig behang en alle kasten werden gespoten. Heel subtiel straalt dit laatste robuuste kwaliteit uit.

Hype kappers


ontwerp: Rob Kolfers
opdrachtgever: Hype Kappers

Deze winkels moeten het van hun hipheid hebben. De eigenaar heeft een aantal andere kapperszaken waar alle ingebouwde meubels voorzien zijn van hoogglans wit spuitwerk. Voor de Hype-winkels wilde hij iets vergelijkbaars, maar dan juist met allemaal felle kleuren. Alle kastjes voor spiegels, shampoos, kleding, cadeautjes en gellen en lakken zijn door Houtwerk gemaakt.

Snellius Leiden


Postvakken
Architect: Hoek & De Wit
Fotografie: Hans Schouten

Op zijn zachtst gezegd moesten er postbakjes komen op een onhandige plaats: in een veel belopen smalle doorgang, op de gaanderij van een trappenhuis. Voor poststukken zijn diepte en een bepaald formaat vereist. Die konden niet aan de voorzijde gevonden worden. Dan maar aan de achterzijde, door de vakken in de wand te laten verzinken. Dat de wand een systeemwand was, maakte de klus niet eenvoudiger. Achter de postbakken heeft Houtwerk een verstevingsconstructie moeten maken. Het effect is verrassend: de vakjes zijn veel dieper dan je denkt.

Glooiend tapijt
Architect: Hoek & De Wit

Twee verschillende faculteiten wilden hun reproruimten strakker inrichten. Papier en kopieermachines geven gauw een rommelig aanzicht. De architect bedacht dat een ‘glooiend’ tapijt uit één stuk een opgeruimd effect kon hebben. We hebben alles bekleed met vinyl, eenmaal in blauw en eenmaal in rood.

Universiteit Leiden


In de kelder van de afdeling Wijsbegeerte van de Universiteit moesten computerwerkplekken komen met daaraan grenzende loungebanken, waar nagepraat kan worden. In de werkplaats van Houtwerk ontstond al gauw de naam ‘tongen’ voor dit immense ontwerp van gelakt MDF. Door de organische vorm is het moeilijk om de precieze grootte van de bank te bepalen; de schaal valt niet te schatten.

Faculteit Sociale Wetenschappen
architect: Hoek & de Wit
opdrachtgever: Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden
fotografie: Hans Schouten