• Gebruik

  • Stijl

  • Materiaal

  • Product

Hal


In deze hal heeft Houtwerk een aantal planken onzichtbaar aan de muur bevestigd en een radiator ombouw gerealiseerd.

De planken en radiatorombouw zijn gemaakt van MDF dat wit gespoten is. De bovenspijl van de radiatorombouw is losneembaar om bij de bediening van de radiator te kunnen.

Bamboe modern


fotografie: Hans Schouten

Architectenbureau Hoek & De Wit ontwierp voor deze woning een centraal vrijstaand blok waarin het trappenhuis, de wc, de keuken en kasten geïntegreerd werden.

Een simpele vorm die door het bijzondere materiaal (bamboe gecombineerd met aluminium elementen) opvalt.

Klassieke inrichting


Architect: Hienkes

Toen de eigenares dit pand kocht, was haar direct duidelijk dat ze in alle ruimten dezelfde strakke klassieke stijl wilde. Houtwerk maakte een groot aantal vaste kasten voor de woon-, bad- en slaapkamer. Waar mogelijk werd de sfeer en stijl van de oorspronkelijke woning nagevolgd, aangepast aan moderne woonwensen.

Wassenaar


Voor dit woonhuis hebben wij het gehele interieur mogen verzorgen in een klassieke stijl. Wit gespoten paneeldeuren, cannelurelatten en een kroonlijst vormen hier onmisbare details.

De bovenkasten zijn door middel van haaklatten aan de muur bevestigd. Dit, om de kasten een zwevend, luchtiger uitstraling te geven.

Contrast


Door de verschillende hoeken waaronder de verschillende onderdelen van het onderstel gemaakt moesten worden, was deze tafel een ware uitdaging voor de meubelmaker om constructief degelijk te fabriceren!

De tafel bestaat uit een massief notenhouten onderstel met daarop een 31mm dik MDF blad gefineerd met dosse eiken fineer. De onderkant van de randen van het blad zijn schuin gefreesd om het blad een dun aanzicht te geven.

Wit – zwart – verstek


Bij deze hangende wandkast is de aansluiting tussen de witte fronten en zwarte kast door middel van een verstek naadloos. Deze strakke uitwerking is geheel in stijl met de rest van het interieur van deze woning.

Roomdivider


Architect: Ritou

In een particuliere woning moest een wandje komen dat hal en woonkamer op een luchtige manier zou scheiden. In de woning woonden jonge kinderen, dus breekbaar matglas in een eikenhouten wand waar iedereen vaak langs loopt en rent… het is een risico. Het bijzondere van het ontwerp is dat de matglazen ruitjes per stuk vervangen kunnen worden. Het is nog niet nodig geweest. Even afkloppen…

Compact


Less is more!

Dit kastje biedt (opberg)ruimte voor een televisie, tijdschriften, apparatuur en een mooie vaas of tafellamp.

Vakken vullen


De kast is op locatie in elkaar gelijmd, waardoor de kast strakker tussen de muren gemaakt kan worden i.v.m. de ruimte die je anders boven de kast nodig zou hebben om hem op zijn plek te kantelen. De scharnieren van de glazen deur zijn gemonteerd op de kast waardoor er vanuit de gang geen kozijn te zien is.

Ook het feit dat de kast aan de zijkant geen (doorlopend) zijpaneel heeft draagt bij aan de luchtigheid van het geheel.