• Gebruik

  • Stijl

  • Materiaal

  • Product

Trap Nan

Deze bijzondere trap is niet per ongeluk zo gemaakt; door de verspringende optreden, bespaar je ruimte in de lengte die de trap in beslag neemt.

De trap is geplaatst op een bovenverdieping waarbij de zolder verbouwd is tot slaapruimte. Omdat er (te) weinig ruimte beschikbaar is om een normale trap te plaatsen, is er gekozen voor deze oplossing. Het is even wennen máár: het loopt fantastisch!

Garderobe in kronkel


Een vrolijke garderobe met veel opbergruimte voor alle schoenen, tasjes, petjes en allerlei andere dingen die je tegen kunt komen in een garderobe.

Kersenhout & palissander


Palissanderkast
Zonder kennis van de mogelijkheden en beperkingen van het materiaal bedachten twee jonge ontwerpers (M en B design) deze kast. Een maffe maar mooie vorm,
die wel zou moeten kunnen, maar hoe? De kronkelvorm, met de lade die in verstek
in de kronkelvorm verwerkt moest worden, heeft een hoop denkwerk gekost.

Kersenhouten kast
Massief hout is nooit helemaal vlak. De binnenzijde van de deur heeft een nadrukkelijk detail gekregen dat als vanzelfsprekend de deur recht trekt. Met latten en een groef. Opdracht en ontwerp IPV Ontwerp.

Vakken vullen


De kast is op locatie in elkaar gelijmd, waardoor de kast strakker tussen de muren gemaakt kan worden i.v.m. de ruimte die je anders boven de kast nodig zou hebben om hem op zijn plek te kantelen. De scharnieren van de glazen deur zijn gemonteerd op de kast waardoor er vanuit de gang geen kozijn te zien is.

Ook het feit dat de kast aan de zijkant geen (doorlopend) zijpaneel heeft draagt bij aan de luchtigheid van het geheel.

Rondom Wonen Pijnacker


Woningbouwvereniging Rondom Wonen
architect: Hoek & de Wit
opdrachtgever: Rondom Wonen
fotografie: Hans Schouten

Een bestaand kantoorpand dat door een grote hoeveelheid muurtjes hokkerig overkwam, moest compleet anders worden. Architectenbureau Hoek & De Wit liet alle scheidingswanden verwijderen. Er bleven drie obstakels in de ruimte over: de beveiligingsunit, het server centrum en het trappenhuis. Om elk van die obstakels kwam een ovalen zuil, die drie keer totaal anders met hout werden bekleed. Ook de balie en de wachtbank werden door Houtwerk gemaakt. Nu kom je het kantoor binnen en overzie je direct de gehele ruimte. Drie obstakels zijn drie aangename objecten geworden.

Snellius Leiden


Postvakken
Architect: Hoek & De Wit
Fotografie: Hans Schouten

Op zijn zachtst gezegd moesten er postbakjes komen op een onhandige plaats: in een veel belopen smalle doorgang, op de gaanderij van een trappenhuis. Voor poststukken zijn diepte en een bepaald formaat vereist. Die konden niet aan de voorzijde gevonden worden. Dan maar aan de achterzijde, door de vakken in de wand te laten verzinken. Dat de wand een systeemwand was, maakte de klus niet eenvoudiger. Achter de postbakken heeft Houtwerk een verstevingsconstructie moeten maken. Het effect is verrassend: de vakjes zijn veel dieper dan je denkt.

Glooiend tapijt
Architect: Hoek & De Wit

Twee verschillende faculteiten wilden hun reproruimten strakker inrichten. Papier en kopieermachines geven gauw een rommelig aanzicht. De architect bedacht dat een ‘glooiend’ tapijt uit één stuk een opgeruimd effect kon hebben. We hebben alles bekleed met vinyl, eenmaal in blauw en eenmaal in rood.