• Gebruik

  • Stijl

  • Materiaal

  • Product

Grootschalige winkel verbouwing

EKO-plaza Rotterdam bedacht een heel nieuwe aanpak toen er verbouwd moest worden. Een aantal verschillende afdelingen van de winkel kregen een eigen uitstraling. De cosmetica-afdeling, levensmiddelen en de koffie-hoek hebben nu ook een eigen ingang naar de straat toe. Er is natuurlijk maar een uitgang, via de centrale kassa. šŸ™‚

Interieur EKO plaza
De verschillende productgroepen hebben een eigen uitstraling gekregen met eigen meubilair.

Een winkel wil je zo snel mogelijk weer open hebben. Dat betekent dat volgordelijkheid belangrijk is en een goede samenwerking met de loodgieter, de vloerenman, de kastenklussers, de stukadoor, de landelijke EKO-plaza en de electriciƫn.

Verbouwing EKO Plaza Houtwerk
Elke balie heeft een verhoogd deel voor de kassa, een goed afneembaar blad en een lage inpak-tree voor de tas van de klant.

Het inmeten moest gebeuren in een volle winkel met meubels, producten en winkelend publiek. We hebben rekening gehouden met mogelijke schattingsfouten op plekken waar de kale muur nog niet bereikbaar was door de laatste onderdelen pas af te ronden nadat de ruimte leeg was. Dit was letterlijk een sluitsteen: een stenen werkblad in de horeca-hoek.

Verbouwing EKO Plaza Houtwerk
De nieuwe elementen van Houtwerk zijn gecombineerd met ouderwetse werkbanken en aardappelkistjes.

Veelzijdig interieur

De bibliotheek van Delft was al alles behalve saai. Nu is het nog levendiger bij DOK met de toevoeging van OPEN waar de activiteiten van de Vrije Akademie plaatsvinden. Je kunt er terecht voor de kunstuitleen, een schildercursus, een kopje koffie, voor diverse optredens en natuurlijk om te lezen.

De trap binnen DOK heeft middenin verlengde treden gekregen zodat het als een tribune kan worden ingezet. Hier wordt al volop gebruik van gemaakt voor presentaties, optredens en op zondag is er een dienst. Er staat standaard een vleugel aan de voet.
De trap binnen DOK heeft middenin verlengde treden gekregen zodat het als een tribune kan worden ingezet. Hier wordt al volop gebruik van gemaakt voor presentaties, optredens en op zondag is er een dienst. Er staat standaard een vleugel aan de voet.

Deze nieuwe functies zijn ondergebracht in een nieuw, aansluitend gedeelte van het pand met een eigen entree. Inspelend op de trend van hergebruik en vintage-meubels was het idee bij OPEN het interieur op te bouwen uit tweedehands meubels. Voor grotere objecten was het de bedoeling te stapelen. Sommige kasten konden met kleine aanpassingen hun functie behouden. Dit zou zorgen voor een huiselijke sfeer en het idee was dat hergebruik de kosten zou drukken.

 

Ergonomie en de prijs maakten het dat de vintage elementen bij functionele meubels alleen decoratief worden ingezet.
Ergonomie en de prijs maakten het dat de vintage elementen bij functionele meubels alleen decoratief worden ingezet.

Uiteindelijk bleek het toch voordeliger als Houtwerk het functionele meubilair maakte waarna de vintage elementen decoratief konden worden ingezet. Dat maakte het ook makkelijker te voldoen aan de ergonomische eisen van bijvoorbeeld een uitgiftebalie of receptie.

Deze ronde verrijdbare boekenkast heeft een opening aan de achterzijde, zodat het prachtig past rondom een zuil.
Deze ronde verrijdbare boekenkast heeft een opening aan de achterzijde, zodat het prachtig past rondom een zuil.

Deze aanpak is niet ten koste gegaan van de beoogde huiselijke sfeer. Met in het oogspringende vintage elementen, al dan niet geschilderd in een felle kleur, gezellige zitjes en knusse kruidentuintjes is dat meer dan gelukt.

In het raam is een brede vensterbank gemaakt waar je heerlijk in het zon kunt lezen.
In het raam is een brede vensterbank gemaakt van gekleurd betonplex waar je heerlijk in het zon kunt lezen.

Houtwerk heeft het interieur voor de centrale hal verzorgd, het herontwerp van de trap gerealiseerd en de inrichting voor de zeer diverse creatieve ruimtes in OPEN.

In verrijdbare kasten vind je per activiteit alle nodige materialen terug. Bijvoorbeeld deze schilderkast met acrylverf, palletten en penselen.
In verrijdbare kasten vind je per activiteit alle nodige materialen terug. Bijvoorbeeld deze schilderkast met acrylverf, palletten en penselen.
Voor de cursus edelsmeden zijn deze tafelbladen voorzien van een ruimte voor een doek waar het waardevolle vijlsel in kan worden opgevangen.
Voor de cursus edelsmeden zijn deze tafelbladen voorzien van een ruimte voor een doek waar het waardevolle vijlsel in kan worden opgevangen.
Minder in beeld voor de bezoekers is het kantoormeubilair van door-en-door gekleurd mdf.
Minder in beeld voor de bezoekers is het kantoormeubilair van door-en-door gekleurd mdf.

Balie Huidzorg

Modern en van hout, een flinke verbouwing bij Huidzorg Delft.

EĆ©n kast was er al. De stijl en de houtsoort zou hierop worden aangepast. Het materiaal van de kast werd ingeschat als teak, maar het bleek kersenhout te zijn. Kersenhout verkleurt met de jaren. De kast was na het schuren en het lakken totaal anders geworden. Zou je rest van het interieur hierop aanpassen, dan zou er alsnog in de loop der tijd een verschil ontstaan.

Voor de architect opende dit inzicht de deuren naar de houtbiblitheek. Alles was nu mogelijk: zebra, iroko of jatoba? De keuze viel op bamboe. Eigenlijk is dit geen houtsoort, maar een grassoort. Door hele smalle baantjes kruislings te verlijmen wordt er een hard en beeldschoon plaatmateriaal van gemaakt.

Nieuw interieur voor EKO-Plaza

EKO Plaza is een bekende biologische supermarkt-keten. Achter iedere EKO-plaza zit een zelfstandig ondernemer die als franchisenemer de winkel runt. Dat levert voordelen op, want je maakt gebruik van een groter inkoopbeleid en landelijke naamsbekendheid. Maar iets zomaar aanpassen kan niet in een keten. De uitstraling moet ten slotte herkenbaar blijven.

EKO Plaza Delft en Rotterdam wilden een moderner interieur. Het bleek geen enkel probleem toestemming te krijgen van EKO Plaza Nederland met de nieuwe visie van de eigenaar voor de indeling en de natuurlijke stijl die zij voor ogen had.

Het resultaat mag er zijn. De indeling is efficiƫnter met een prominente plek voor de koffiehoek met oplaadpunten onder de stoelen. Het interieur bestaat grotendeels uit eikenhout met accenten van rendiermos. Het nieuwe interieur sluit naadloos aan bij de kistjes, planten, krijtborden en andere meubels die gebruikt worden in de ruimte.

Interieur kliniek

We maakten het interieur van Huidzorg Delft. Dat moest klinisch ogen, maar ook warm en verwelkomend. Daarom koos architect Marius van der Meulen voor een combinatie van wit en hout.

Oorspronkelijk wilden Marius en zijn zus, de opdrachtgever, werken met teak, omdat dat paste bij de bestaande garderobekast. Maar bij ons op kantoor werden ze verliefd op bamboeplaat, vanwege de warme uitstraling en omdat het milieuvriendelijker is. “Interieur kliniek” verder lezen

Ontvangstbalie

De oude universiteitsbibliotheek van Delft wordt momenteel grondig onder handen genomen. Het gebouw wordt klaargestoomd om een opleidingscentrum voor de offshore te worden. Houtwerk helpt mee met het realiseren van het interieur.

We zijn op het moment bezig met de ontvangstbalie, die is ontworpen door Studio Gieles en Kreuk Architectuur. Bijzonder is dat de balie wordt bekleed met leer. De staaltjes liggen al bij ons op kantoor, dus wij kunnen niet wachten om te beginnen!