• Gebruik

  • Stijl

  • Materiaal

  • Product

Ontspannen in een blauwstaal keuken

Aandacht voor het interieur van je werkplek. Bij een uitbreiding pakte Rotterdam Engineering niet alleen de werkplekken aan, maar vergrootte en verbeterde ook de kantine met een kastenwand, een tv hoek, eettafels en een nieuwe keuken. Eerder schreven we al over de keuzes die Rotterdam Engineering maakten bij de inrichting van hun interieur en waarom zij veel hier veel waarde aan hechten.

Kastenwand in de kantine

Voor een stoere, maar warme uitstraling van de kantine wilde de architecte, Feike Laane van Villa Nova Architecten graag werken met hout en blauwstaal. Blauwstaal is op hoge temperatuur gewalst staal uit Zweden. Dit blauwstaal is gebruikt voor de onderstellen van de tafels in de kantine. Ook de nis waar de tv in is geplaatst en de kast onder de tv zijn gemaakt van blauwstaal.

Tv hoek met nis en kast van blauwstaal

Voor de houtkeuze zijn proefjes gemaakt van gefineerd hout en staaltjes van Iepen en Eiken met verschillende soorten afwerking. Uiteindelijk is gekozen voor gelakt Eiken. Dit is gebruikt voor de kastdeuren in de keuken, de kastenwand en voor beide tafelbladen.

RVS keuken met eikenhouten kastdeuren

De werknemers lunchen nu aan twee lange eettafels. Deze zijn ontworpen door Chris Nijkamp. Één daarvan is een lang tafelblad langs het raam. Deze heeft een grote lengte en een gek hoekje, zoals je op de foto kunt zien. Als dat uiteindelijk allemaal goed past zijn we daar best trots op.

Detail van de lange tafel
Lunch tafel met blauwstalen onderstel

En wat we niet onvermeld kunnen laten, Rotterdam Engineering heeft, zoals het echte Rotterdammers betaamt, een Feyenoord-kamer. Voor deze kamer maakten wij een tafel met een Solid Surface tafelblad waarin we de F van Feyenoord hebben gefreesd.

Solid Surface tafelblad met Feyenoord logo

Een keuken kado

Als je klein woont en toch een mooie keuken wilt is dat een uitdaging. Je zou er bijna een architect bijhalen. Deze keuken is ontworpen door een architecte. En zij heeft hem cadeau gedaan aan haar vriend. Je zou maar zo’n mooie keuken cadeau krijgen…

De keuken is gemaakt van 3-lagenplaat. Dat is een soort multiplex van drie lagen massief eiken. De binnenlaag is van kopshout. De buitenlaag van langshout. Dit geeft een mooi detail op de kopse kant.

Detail 3-lagenplaat van massief eiken

De blauwe kastdeuren zijn beplakt met “desktop” van Forbo, dat eigenlijk wordt gebruikt als bureaublad. Het geeft een mooie matte uitstraling en is krasbestendig.

De afzuigkap is mooi weggewerkt onder de keukenkastjes en langs de hele achterkant van de keuken is een ledstrip aangebracht voor lekker veel licht.

Keukenkastjes met Desktop van Forbo
De afzuigkap en ledverlichting zijn mooi weggewerkt

 

 

Nieuw interieur voor EKO-Plaza

EKO Plaza is een bekende biologische supermarkt-keten. Achter iedere EKO-plaza zit een zelfstandig ondernemer die als franchisenemer de winkel runt. Dat levert voordelen op, want je maakt gebruik van een groter inkoopbeleid en landelijke naamsbekendheid. Maar iets zomaar aanpassen kan niet in een keten. De uitstraling moet ten slotte herkenbaar blijven.

EKO Plaza Delft en Rotterdam wilden een moderner interieur. Het bleek geen enkel probleem toestemming te krijgen van EKO Plaza Nederland met de nieuwe visie van de eigenaar voor de indeling en de natuurlijke stijl die zij voor ogen had.

Het resultaat mag er zijn. De indeling is efficiënter met een prominente plek voor de koffiehoek met oplaadpunten onder de stoelen. Het interieur bestaat grotendeels uit eikenhout met accenten van rendiermos. Het nieuwe interieur sluit naadloos aan bij de kistjes, planten, krijtborden en andere meubels die gebruikt worden in de ruimte.

Wandgigant

Onlangs hadden we het al over een room divider, ditmaal vergroten we dat concept. Naar het ontwerp van Lab32 Architecten maakten we deze gigantische scheidingswand. Hij is meer dan vijf meter breed, en tweeënhalf meter hoog!

Eén zijde van de wand is gemaakt van massief ogend Europees Eiken. Als je goed kijkt, zie je dat het plank-effect gecreëerd is door groeven in het hout te frezen.

 

Met zulke afmetingen heb je niet alleen plek voor een televisie, maar ook voor een complete haard was genoeg ruimte. Daarnaast is zo’n groot meubel natuurlijk ideaal om te gebruiken als opslagruimte: we integreerden dan ook een hoop vakken, in verschillende formaten. Het resultaat is daarom niet alleen visueel imposant, maar bovenaal heel functioneel.

 

TV-kast

Zoveel interieuren, zoveel smaken. Regelmatig maakt Houtwerk tv-kasten op maat, en er komen heel diverse wensen en ontwerpen voorbij.

De mensen van de eerste kast gingen gelijk enthousiast aan de slag toen ze te horen kregen dat ze alle kleuren konden kiezen voor hun panelen. De kast van mdf is vervolgens volledig in onze eigen spuiterij afgelakt.

De tweede kast was een bestaande kast die we nieuw leven hebben ingeblazen met frontjes van mdf met notenfineer. Het was een gepuzzel om de tekening van het hout evenwichtig over de kast te verdelen. De middelste deuren bestaan stiekem uit 2 deurtjes: dit stuk van de kast ligt verder naar achter, maar kan zo toch 180 graden open om goed zicht te hebben op de tv.

Weer een volledig andere tv-kast is de lage kast naar het ontwerp van Tijne Draaisma. Het lijkt net of de middenkast met klep zweeft in de buitenkast. Het massieve eiken heeft plaatselijk een mooie witte spuitlaag gekregen.

Klaar voor Milaan

De stoelen van Cookie Bros zijn af en klaar voor de beurs van Milaan. Chris, die het overgrote deel ervan voor zijn rekening heeft genomen, heeft daarmee 4 meubels in Milaan staan. Niet alleen voor Cookie Bros heeft hij ontwerpen ten uitvoer gebracht ook heeft hij Steck kindermeubelen geholpen bij het vervaardigen van een lamp.