Aandacht voor interieur

Geplaatst op
Werkplekken en podium

Welk effect heeft interieur op een woon- of werkplek? Waarom investeren in een bijzonder ontwerp? Waarom geen standaard meubilair gebruiken voor de inrichting? Heeft dit een meerwaarde? Rotterdam Engineering vindt van wel.. 

Gezonde werkplek

Werken doe je liever in een fijne omgeving. Steeds meer is bekend hoe groot effect onze werkomgeving heeft op onze gezondheid en op onze productiviteit. Door verbetering van de lucht- en lichtkwaliteit en ergonomische factoren voorkom je ziekteverzuim. Uit onderzoek blijkt verder dat het interieur van een werkomgeving de concentratie, samenwerking, vertrouwelijkheid en creativiteit kan beïnvloeden. Personeel werkt met meer plezier, is efficiënter en een prettige werkomgeving voorkomt uitval.

Licht werkplekken
In een prettig interieur werkt personeel efficiënter en met meer plezier.

Binding Personeel

Vooral in de technische beroepen is het steeds belangrijker de werkplek prettig, levendig en persoonlijk te maken. Er is een tekort ontstaan in deze beroepsgroep en een inspirerende werkplek kan bijdragen personeel te binden. Bij de verbouwing bij Rotterdam Engineering werd dan ook niet alleen geïnvesteerd in meer werkplekken, maar vooral ook in R&R (rest and recreation) in de vorm van een luxe keuken, een fijne hangplek en een lounge-podium. Bij het podium werd ook gedacht dit toegankelijk te maken voor rolstoelgebruik. Een enorme scharnierende wig kan uit het podium klappen waarbij de wig en de restruimte het rijoppervlakte vormt.

podium
Dit lounge-podium heeft een trap en een uitklapbare helling.

Onderscheidend

Via het interieur kun je de identiteit en bedrijfscultuur van een organisatie versterken. Een interieur kan onderscheidend zijn of laten zien wie je bent en wat je doet.

Entree met balie
Een halvullende balie maakt indruk bij de entree en laat zien wie je bent.

Wat Rotterdam Engineering doet is je mogelijk niet bekend, terwijl zij wel iets te maken gehad met het verwarmen van jouw huis. RE is het bedrijf dat geraadpleegd wordt wanneer er ergens een nieuwe leiding moet worden aangelegd. In Nederland is de infrastructuur onder de grond bijna even complex als ons netwerk boven de grond. Voor de aanleg van een nieuwe leiding maakt Rotterdam Engineering een technisch leidingontwerp, bouwkundige tekeningen en berekeningen.

Verrijdbare kast
Kleine verrijdbare kast met ruimte voor plantenbakken.

Het ondergrondse karakter heeft RE niet meegenomen in het interieur. De ruimtes zijn licht en aangenaam. Wel vind je de tekeningen terug die zij opleveren, maar dan in een levensgroot formaat en verdeeld over de kastwanden. De kasten zijn makkelijk verplaatsbaar, je kunt projecten weer in- en uit elkaar puzzelen. De tekeningen die RE oplevert zijn precies in het bestandsformaat waar onze freesmachines ook mee kunnen werken. Een prima samenwerking.

Knutselkast
De kastenwand bestaat uit verrijdbare kasten met frontpanelen met tekeningen die direct van de tekentafels komen.

Meubels moeten er toch komen

Hoe je een ruimte aangenamer maakt is misschien subjectief. Dat deze ervaring bijdraagt aan de productiviteit blijkt uit meerdere onderzoeken. Aandacht voor interieur kan ziekteverzuim voorkomen, het kan helpen bij het werven van personeel en het draagt bij aan het zichtbaar maken van de identiteit van het bedrijf.

Ook geïnteresseerd in een interieur op maat? Houtwerk denkt graag mee over uw project! Neem gerust contact op, of kom gezellig een kopje koffie drinken in onze werkplaats.

Houtwerk

ADRES: Schieweg 15, 2627 AN DELFT

info@houtwerk-delft.nl

DATUM: 170126

SCHAAL: 1:50

 

0031 (0)15 2125761