• Gebruik

  • Stijl

  • Materiaal

  • Product

Het eikenhouten barretje

Wat we veel zien de laatste tijd, is het gebruik van latjes in houtwerk. Ook in deze keuken. Dit barretje is gebouwd in de buurt van de keuken en dient als eetbar. Het blad hebben wij aan een kant afgerond en  is gemaakt van massief eikenhout en heeft een kleine overstek, zodat je er makkelijk barkrukken onder kan plaatsen. Aan deze kant vind je ook de latten, die helpen om het hele ontwerp samen met de ronde vormen een speels uiterlijk geven. De kant van de keuken hebben we voorzien van  een aantal kastjes gemaakt met deurtjes van gefineerd hout, die zorgen voor meer opbergruimte.

Om de bar goed te laten integreren in de keuken, hebben we naast de bar ook een eikenhouten keukenplank met spotjes gemaakt voor in de keuken zelf. Door het eiken door te trekken naar de keuken en de bar te bouwen om de reeds bestaande muur heen, is de keuken één geheel geworden.

Multifunctionele bank

In de kantine van het advocatenkantoor hebben wij ook de banken gemaakt. Deze zijn niet alleen om op te zitten, maar ook om de verwarming weg te werken. De banken zijn daarom uitgerust met roosters voor het verwarmen van de ruimte en ook hebben ze stopcontacten aan de voorzijde, zodat mensen hier gemakkelijk een werkplek van kunnen maken. Daarbij bieden de banken extra opslagruimtes, door de uitschuifbare lades die zijn toegevoegd aan de onderkant van de bank.

In hetzelfde gebouw hebben we ook de pantry gebouwd. Hier is niet alleen nog een klein keukentje gemaakt in dezelfde kleuren, ook zijn daar de postvakjes gemaakt. Dit alles is gemaakt met HPL, een hard plastic, dat oogt als hout.

De balie van het advocatenkantoor

Chique, professioneel en clean. Dat zijn de dingen waar je aan denkt bij een advocatenkantoor.

Voor dit project hebben wij de interieuritems zoals de balie, het kantine meubel, de banken en een pantry uitgevoerd. Dit was onderdeel van een grote verbouwing van een bestaand advocatenkantoor, ontworpen door architectenbureau BAU.

Aannemersbedrijf Buildman heeft het bouwkundige deel uitgevoerd.

Wat meteen opvalt is dat de ruimte opgesplitst is door de glazen wand, maar toch één geheel lijkt. Het plafond speelt hier een belangrijke rol in; dat is als 1 groot element ontworpen dat precies dezelfde vorm aanneemt als het keukenmeubel en de balie samen.

Door dit ook dezelfde kleur te geven, trekt het de twee ruimtes mooi bij elkaar. De glazen wand maakt het mogelijk om te pauzeren en tegelijkertijd mensen te ontvangen, zonder dat er iemand gestoord hoeft te worden.

Beide ruimtes hebben hun eigen challanges gehad. Bij de ontvangstruimte was de uitdaging om de balie een organische vorm te geven. Dit hebben wij gedaan door gebruik te maken van 5 losse stukken van solid surface die later zijn samengevoegd. Deze lijmtechniek maakt het mogelijk om een ontwerp te buigen en te lassen en het daarbij een naadloze look te geven.  

Aan de andere kant van de glazen wand lag de uitdaging weer ergens anders. In de kantine moest er om een grote balk heen worden gebouwd en de koelkast moest worden weggewerkt. Dit is gedaan door gebruik te maken van HPL, een hard plastic wat is gemaakt van houtvezels en fenolhars.

Deze kunststof plaat is zwart en heeft een houtstructuur. De gouden plinten onderaan de balie en het kookeiland zijn gemaakt van een andere, zeer buigzame en slijtvaste kunststof, Sibu geheten. Om hier een naadloze look te krijgen moet er zeer nauwkeurig worden gewerkt.

Wandkast op zolder

Een wandkast op de zolderkamer? Dat kan soms erg lastig zijn door het dak. Daar deinzen wij echter niet voor terug, ook als het soms onmogelijk lijkt. Afgelopen zomer hebben wij creatieve oplossingen gezocht voor het maken van een wandkast. 

De eerste en meteen de belangrijkste stap is om alles goed op te meten. In dit specifieke geval hadden we te maken met een kilkeper, een stuk dakconstructie aan de binnenkant van het huis, waar we omheen moesten bouwen. Met behulp van lasermeters hebben we alle afmetingen nauwkeurig op kunnen meten en is de bouw in onze fabriek begonnen.

Van buitenaf is het bijna niet te zien dat deze wand ook dient als kast. De deuren zijn weggewerkt in het ontwerp en ook is er gekozen voor een druksysteem in plaats van deurknoppen. Allemaal om de kast er zo veel mogelijk uit te laten zien als één geheel.   Ook hebben wij het hele binnenwerk gemaakt. De kasten verschillen met hangruimte, lades en overige kastruimte. Allemaal zijn ze uitgerust met verticale led strips, die worden geactiveerd zodra de kastdeur wordt geopend.