Bijzonder appartement in de Markthal

Geplaatst op

De Markthal in Rotterdam is een overdekte marktplaats waarbij appartementen zijn opgenomen in het gebogen dak, waardoor de appartementen een hele specifieke vorm hebben. Het was dan ook een leuke uitdaging om met deze specifieke vorm te spelen om passende meubels erin te zetten.

Het gebogen dak van de Markthal is terug te zien als een schuin gedeelte binnen het appartement. Niet heel handig om meubels in te plaatsen dus, maar wat kan je er wel mee? De bewoners hebben er een kinderkamer van gemaakt waarbij het schuine vlak zich perfect leent voor een glijbaan.

We hebben tegen het schuine vlak een trap aangebouwd. Hier zijn grondplaten op gelegd waar uiteindelijk matrassen op komen. Ook kan het bouwwerk gebruikt worden als een tribune om televisie te kijken. Aan de andere kant van de kamer hebben we een kast gemaakt waar een televisie in wordt geplaatst. En dan nog een leuk detail van de kamer: op de muur en het plafond hebben ze ledstrips geplaatst voor een speels effect.

Vanaf de tribune kunnen de kinderen televisiekijken
De tribune in onze werkplaats

In hetzelfde appartement hebben we ook gewerkt aan een badkamermeubel en aan een wasbak voor in het toilet. Deze meubels zijn gemaakt van solid surface: een kunststof materiaal met bijzondere eigenschappen. Een leuk detail zijn de stippeltjes op het materiaal, die de wasbakken wat levendiger maken. 

Het solid surface van de wasbakken hebben een stippeltjes structuur.
Houtwerk

ADRES: Schieweg 15, 2627 AN DELFT

info@houtwerk-delft.nl

DATUM: 170126

SCHAAL: 1:50

 

0031 (0)15 2125761