De balie van het advocatenkantoor

Geplaatst op

Chique, professioneel en clean. Dat zijn de dingen waar je aan denkt bij een advocatenkantoor.

Voor dit project hebben wij de interieuritems zoals de balie, het kantine meubel, de banken en een pantry uitgevoerd. Dit was onderdeel van een grote verbouwing van een bestaand advocatenkantoor, ontworpen door architectenbureau BAU.

Aannemersbedrijf Buildman heeft het bouwkundige deel uitgevoerd.

Wat meteen opvalt is dat de ruimte opgesplitst is door de glazen wand, maar toch één geheel lijkt. Het plafond speelt hier een belangrijke rol in; dat is als 1 groot element ontworpen dat precies dezelfde vorm aanneemt als het keukenmeubel en de balie samen.

Door dit ook dezelfde kleur te geven, trekt het de twee ruimtes mooi bij elkaar. De glazen wand maakt het mogelijk om te pauzeren en tegelijkertijd mensen te ontvangen, zonder dat er iemand gestoord hoeft te worden.

Beide ruimtes hebben hun eigen challanges gehad. Bij de ontvangstruimte was de uitdaging om de balie een organische vorm te geven. Dit hebben wij gedaan door gebruik te maken van 5 losse stukken van solid surface die later zijn samengevoegd. Deze lijmtechniek maakt het mogelijk om een ontwerp te buigen en te lassen en het daarbij een naadloze look te geven.  

Aan de andere kant van de glazen wand lag de uitdaging weer ergens anders. In de kantine moest er om een grote balk heen worden gebouwd en de koelkast moest worden weggewerkt. Dit is gedaan door gebruik te maken van HPL, een hard plastic wat is gemaakt van houtvezels en fenolhars.

Deze kunststof plaat is zwart en heeft een houtstructuur. De gouden plinten onderaan de balie en het kookeiland zijn gemaakt van een andere, zeer buigzame en slijtvaste kunststof, Sibu geheten. Om hier een naadloze look te krijgen moet er zeer nauwkeurig worden gewerkt.

Houtwerk

ADRES: Schieweg 15, 2627 AN DELFT

info@houtwerk-delft.nl

DATUM: 170126

SCHAAL: 1:50

 

0031 (0)15 2125761