De Blauwe Kasten

Geplaatst op

Deze kast lijkt misschien heel normaal, maar als je goed kijkt, zie je dat de kast aan een kant schuin naar binnen loopt. Dit komt doordat deze kast is ingebouwd in een nisje. Dat vraagt om nauwkeurig inmeten. Om de kast toch een naadloze look te geven, maken wij deze op locatie af. De latjes rondom de kast plaatsen wij zo dat alle schuine hoeken netjes worden weggewerkt in het ontwerp.

In ditzelfde huis hebben wij nog meer kastjes mogen maken, waaronder een voor op het thuis kantoor. Wat opvalt in deze en de vorige kast, is niet alleen de opvallende kleur, maar ook het gebruik van gefreesde deurtjes. Door de panelen te frezen, ontstaat de illusie van losse plankjes, een minder strakke en zeer trendy look.

Een andere opkomende trend die wij veel terug zien, is het gebruik van een Push2Open systeem. In plaats van handgreepjes, wordt dan het Push2Open systeem ingebouwd, wat ervoor zorgt dat het kastje open- en dichtgaat met een simpel klikje. Ontzettend handig, maar niet weggelegd voor elke kast. Het mechanisme werkt namelijk zo, dat het moet worden geïnstalleerd op een plank in de kast. Dus laat jij een kast maken met veel hangruimte? Dan kan je toch beter kiezen voor handgreepjes.

Houtwerk

ADRES: Schieweg 15, 2627 AN DELFT

info@houtwerk-delft.nl

DATUM: 170126

SCHAAL: 1:50

 

0031 (0)15 2125761