De voordelen van betonplex

Geplaatst op
Kast mdf en betonplex

Wij hebben deze kast gemaakt van een combinatie van eiken gefineerd mdf en grijs betonplex. Betonplex is een veelzijdig materiaal dat een groot aantal voordelen biedt. 

Betonplex is een plaatmateriaal met een epoxy toplaag, dat oorspronkelijk ontwikkeld is voor betonbekistingen. Om beton te kunnen storten moet de bekisting erg sterk zijn en de epoxy toplaag dient ervoor dat het beton zich niet gaat hechten aan het materiaal van de bekisting. Aangezien betonplex is ontwikkeld op basis van deze gunstige eigenschappen, wordt dit materiaal tegenwoordig voor meerdere doeleinden gebruikt. 

Betonplex wordt tegenwoordig veel toegepast in interieur.

Interieur is een van de plekken waarin je betonplex veel terug ziet. Betonplex is sterk en slijtvast, waardoor het erg duurzaam is. Ook kan het in meerdere kleuren gemaakt worden. Door deze eigenschappen is het een geschikt materiaal om meubels van te maken. Een leuk aspect van betonplex is dat de houtnerven nog steeds te zien zijn, ook wanneer het een kleurtje heeft. Dat geeft het materiaal een verfijnde uitstraling.

Houtwerk

ADRES: Schieweg 15, 2627 AN DELFT

info@houtwerk-delft.nl

DATUM: 170126

SCHAAL: 1:50

 

0031 (0)15 2125761