”Hoe hebben ze dat gedaan?”

Geplaatst op

Terwijl het buiten treurig weer is klinkt in de werkplaats Bueno Vista Social Club en zit op het hooggelegen kantoor Steve diep gebogen over een werktekening.

Het zijn de werktekeningen voor de aanbesteding van het vervaardigen van de sportkantine van RKDEO Nootdorp. Een bestaande sportkantine waar een nieuw ontwerp voor is gemaakt door GS achitecten, een bureau dat sociaal betrokken is bij RKDEO.

Geen sfeerimpressie en geen detaillering dit keer en dat biedt uitdagingen voor Houtwerk. “Dat is wel leuk, maar ook lastig,” legt Steve uit. “ De wanden zijn bijvoorbeeld afgewerkt met lambrizering. Dat komt niet op de rol. Je loopt tegen vanalles aan. Hoe ga je een hoekje om? Hoe werk je het af rondom het raam?”

De werktekening laat meer zien dan alleen wandbetimmering: drie zithoeken, twee podia, banken met opbergruimte en een bar in dezelfde stijl met een ceasar-stone blad.

“Voor het stenen blad levert Houtwerk alleen de modellen. …En we zullen wel worden ingezet voor het tillen,” vult Steve lachend aan.

De podia en de bankjes zijn al bijna klaar. Beneden in de werkplaats wordt de hand gelegd aan de bankjes die ook als opbergruimte kunnen dienen. Als de ruimte wordt verhuurd kunnen daar de dartborden in en de twee podia moeten in dat geval ook in delen uit elkaar kunnen.

Het hout voor de ruim 50 meter wandbetimmering staat er al, maar kan nog niet verzaagd worden totdat Steve zijn werk is gedaan. “En het zit hem in deze details. Dit maakt het verschil tussen aannemerij en meubelmakerij. Dat bijzondere detail, een ronde kant waarvan je denkt: hoe hebben ze dat gedaan…”

Houtwerk

ADRES: Schieweg 15, 2627 AN DELFT

info@houtwerk-delft.nl

DATUM: 170126

SCHAAL: 1:50

 

0031 (0)15 2125761