Hout als eyecatcher

Geplaatst op

Het is altijd leuk om in een mooi interieur een bijdrage te leveren aan het houtwerk. Zo ook in dit woonhuis in Voorburg. Het interieur is ontworpen door architecte Stefania Rastellino en wij hebben gewerkt aan de akoestische panelen, de kasten en het tv-meubel.

Fotograaf: Anna Giullia Gregori

De grote ramen in het huis zorgen voor veel natuurlijk licht in het frisse interieur en de houten elementen voegen nog net iets meer sfeer toe. Wanneer je huiskamer in loopt, zal je oog direct vallen op de wand met houten latjes. Deze zijn niet alleen een mooie eyecatcher, ze zijn ook nuttig om meer rust in huis te creƫren: het geluid wordt namelijk gedempt door de akoestische absorptie.

De akoestische panelen dempen het geluid.

De akoestische panelen zijn ook terug te vinden in de hal, waarbij ze tevens als ondergrond dienen voor de kapstokhaakjes. Deze haakjes zijn aan het uiteinde een stukje smaller gezaagd zodat ze precies tussen de panelen bevestigd kon worden. In de hal hebben we ook gewerkt aan de halfopen kast, een combinatie van wit gespoten mdf en eiken gefineerd hout. Een soortgelijke kast is terug te vinden in de woonkamer. De deels open constructie geeft de gelegenheid om het huis te stijlen met accessoires die mooi bij het eikenhout kleuren.

In de hal hebben we gewerkt aan de houten latjes met kapstokhaken en aan de kast.

Naast het warme hout en de lichte muur valt de zwevende, zwarte tv-meubel goed op. Achter de kleppen zit apparatuur waarbij we de bedrading achter het meubel hebben weggewerkt.

De zwarte tv-meubel valt goed op in de woonkamer.
Houtwerk

ADRES: Schieweg 15, 2627 AN DELFT

info@houtwerk-delft.nl

DATUM: 170126

SCHAAL: 1:50

 

0031 (0)15 2125761