Interieur op maat

Geplaatst op
strak-interieur

Als je op zoek bent naar net dat ene. Als je een heel grote ruimte hebt of juist een hele kleine. Als je precies weet wat je wilt, maar het nergens vinden kunt of als je wilt dat alles goed bij elkaar past. Dan kom je uit bij een interieur op maat. Het resultaat kan prachtig zijn. 

Dit interieur hebben we gemaakt in samenwerking met ontwerper Eléna Parish van Spine Architecture. De opdrachtgevers wilden een duurzaam, uniek ontwerp met veel opbergruimte, dat rust uitstraalde. In Eléna’s ontwerp is een verbinding gecreëerd tussen de ruime woonkamer en de keuken, door op de onbenutte plek ertussenin  een eethoek toe te voegen.

De zitbank van de eethoek loopt via de nis met planken door in de woonkamer, en verbindt de twee ruimtes ook visueel. De zitting van de bank is van BalsaBeton, een innovatieve betonsoort die heel licht van gewicht maar supersterk is. De hoge deuren van staal en glas accentueren de visuele verbinding op een ingenieuze manier: als ze dicht zijn scheiden ze de eethoek van de woonkamer, en als ze openstaan sluiten ze de nissen aan weerszijden van de opening af.

 

De grote woonkamer vroeg daarnaast om een bijpassend, groot gebaar. Eléna kreeg groen licht voor het ontwerp van een grote wandkast in een spannende, donkere, prachtig generfde houtsoort. Haar idee om ook een bio-ethanol haard te integreren werd met groot enthousiasme ontvangen. Zoals je ziet op de foto’s loopt de houten achterwand van de kast ook door bij het kozijn, waardoor er een knusse zitplek ontstaat.

Voor de uitvoering van haar ontwerp ging Eléna in gesprek met verschillende interieurbouwers. “Houtwerk stak er met kop en schouders bovenuit,” vertelt ze. “Naast de mooie werkplaats, heeft Joost duidelijk verstand van zaken en dat sprak de opdrachtgevers enorm aan. Hij had zich op voorhand verdiept in het ontwerp, tijdens het intakegesprek dacht hij actief mee en kwam met slimme oplossingen en voorstellen. De voorbeelden van afwerking waren ook aanzienlijk mooier, met nette, slanke hoeken en naden.” Toen Houtwerk ook nog eens met de beste prijs kwam waren de opdrachtgevers helemaal om.

Ze zijn enorm tevreden over en trots op het resultaat. Altijd fijn om te horen! Al met al een bijzonder inspirerend project. Ook heel mooi in beeld gebracht door Joop van Roy van Morning Road Photography, waarvoor dank.

Houtwerk

ADRES: Schieweg 15, 2627 AN DELFT

info@houtwerk-delft.nl

DATUM: 170126

SCHAAL: 1:50

 

0031 (0)15 2125761