Liefde voor solid surface

Geplaatst op

Solid Surface is een materiaal waar je misschien niet zo snel aan denkt voor het maken van je keukenblad of balie. Toch is het daar heel geschikt voor. Solid surface is een kunststof materiaal met bijzondere eigenschappen. In onze projecten werken wij dan ook graag met dit veelzijdige materiaal.

Wat maakt solid surface zo bijzonder?

Je kan verschillende delen solid surface aan elkaar lassen met een soort lijm. Het materiaal lost dan op en wordt een geheel. Op deze manier kan je hele lange voorwerpen maken zonder dat er een naad zichtbaar is. Of je laat een vlak vloeiend doorlopen in een opstaande rand, dat wordt veel gedaan bij keukenbladen en spoelbakken.

Solid surface kan je ook verwarmen in een oven. Door een mal te gebruiken kan je het materiaal vervormen.

Een andere leuke toepassing is dat je kan fresen in solid surface. Vervolgens kan je dit opvullen met een andere kleur. Zo hebben we bijvoorbeeld de Feyenoordtafel voor Rotterdam Engineering gemaakt.

Solid Surface oogt massief, als steen. Maar het is een lichter materiaal. Zo kan je het heel mooi gebruiken om massief ogende balies te maken die toch goed verplaatsbaar zijn.

Solid Surface is te krijgen in heel veel verschillende kleuren en structuren. Het is daarom geschikt voor heel veel soorten toepassingen.

Solid Surface is verkrijgbaar bij verschillende merken, wij werken vaker met Corian, Himac en Getacore. Een speciale collectie solid surface is translucent. Dat betekend dat je er licht doorheen kan laten schijnen, dit geeft hele mooie effecten.

Waar kan je solid surface voor gebruiken?
  • Keukenbladen
  • Spoelbakken
  • Badkamers
  • Balies
  • Tafels
  • Sokkels

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit mooie materiaal en wil je ons advies voor het gebruiken van solid surface bij jouw ontwerp of project? Neem contact met ons op.

Houtwerk

ADRES: Schieweg 15, 2627 AN DELFT

info@houtwerk-delft.nl

DATUM: 170126

SCHAAL: 1:50

 

0031 (0)15 2125761