Meubels spuiten

Geplaatst op
Om een eersteklas product te leveren moet je alles in de hand hebben. Zo komt het dat we twaalf jaar geleden de spuiterij opzetten om onze eigen meubels perfect te kunnen afwerken.

We begonnen op onze vorige locatie aan de Parallelweg, waar we zelf van een leegstaande ruimte een spuiterij hebben gebouwd. Dat ging aardig, maar voor een perfect resultaat moesten we het professioneler aanpakken. Dat moment brak aan toen we verhuisden naar onze huidige locatie, de Kink in de voormalige NKF-hallen. Van een camperbouwer konden we een prachtige spuitcabine overnemen: een ‘overdrukcabine’, waarbij er meer lucht wordt ingeblazen dan afgezogen. Zo kan er nooit stof in de cabine komen als je aan het spuiten bent. Dat is vooral belangrijk als je hoogglans spuit. Ook houdt de cabine de temperatuur van de lucht op peil. De beslissing was snel genomen en de koop snel gesloten.

Het installeren van de spuiterij bleek niet zo eenvoudig. De spuitcabine is groot en zwaar, en voor de luchtafvoer moest er een enorme schacht gemaakt worden in de 40cm dikke betonvloer. Met veel mankracht en materieel is het uiteindelijk gelukt. En het is de moeite waard geweest. Één van onze medewerkers heeft zich in deze 12 jaar op de spuiterij toegelegd, en met resultaat. Vandaag de dag staat hij full-time in de spuiterij de finishing touch aan te brengen op onze hoogwaardige meubels.

Opwindend nieuws is dat we ook voor derden spuiten. Heb je nog een afgesleten kast staan, of past de kleur van je deuren niet meer bij het nieuwe interieur? Wij frissen je gebruikte meubels, stoelen, tafels, keukens, deuren, enzovoort op met een nieuwe kleur of een blanke lak. Dit deden wij ook bij deze leuke stoeltjes.

Wij gebruiken slijtvaste 2-componentenlakken op PU-basis zodat we er zeker van zijn dat je alleen met een ander meubel bij onze spuiterij terugkomt.
Houtwerk

ADRES: Schieweg 15, 2627 AN DELFT

info@houtwerk-delft.nl

DATUM: 170126

SCHAAL: 1:50

 

0031 (0)15 2125761