Muziekklanken uit kersen gefineerd hout

Geplaatst op
Audiokast gemaakt van kersen gefineerd hout

Gefineerd hout betekent dat er dunne laagjes hout uit een boomstam worden gesneden. Maar hoe zorg je ervoor dat het hout van de gehele meubel regelmatig gefineerd is en dezelfde structuur behoudt, zoals bij deze audiokast?

Voor een echte muziekliefhebber hebben wij een audiokast gemaakt die bijpassend is bij twee speakerboxen. Deze muziekboxen, die de opdrachtgever al in zijn bezit had, zijn gemaakt van kersen gefineerd hout. Daarom werd de audiokast gemaakt van hetzelfde materiaal. Er bestaan standaard platen van kersen gefineerd hout, maar deze platen zijn niet regelmatig gefineerd. Om ervoor te zorgen dat dit wel het geval is, moeten de dunne lagen hout van exact dezelfde boom komen. Dit is mogelijk door kersenfineer uit hetzelfde fineerboek te bestellen. Dat hebben wij gedaan en daarom zie je in de audiokast dezelfde, herhalende houtstructuur terug.

Op de lades van de audiokast is een herhalend patroon van het hout te zien.
Audiokast met afgeronde hoeken

De zijdes van de speakerboxen zijn afgerond. Om ervoor te zorgen dat de audiokast goed matcht met de speakerboxen, werden de zijdes van de kast ook afgerond. Daarna is de houten afgeronde lijst apart op de kast bevestigd.

Audiokast, in de lades zit audioapparatuur en CD's.
De audiokast is gemaakt om de audioapparatuur en CD’s in te bewaren.
Houtwerk

ADRES: Schieweg 15, 2627 AN DELFT

info@houtwerk-delft.nl

DATUM: 170126

SCHAAL: 1:50

 

0031 (0)15 2125761