• Gebruik

  • Stijl

  • Materiaal

  • Product

Koffiemeubel

Koffiemeubel van gekloofd eikenhout. Bij drukte kan de doorgang worden afgesloten door het koffiemeubel te verlengen. Op de kast achter het koffiemeubel hebben we een paardenbloem afgedrukt met HPL van Formica.

balie dok

De bibliotheek van Delft was al alles behalve saai. Nu is het nog levendiger bij DOK met de toevoeging van OPEN waar de activiteiten van de Vrije Akademie plaatsvinden. Je kunt er terecht voor de kunstuitleen, een schildercursus, een kopje koffie, voor diverse optredens en natuurlijk om te lezen.

Inspelend op de trend van hergebruik en vintage-meubels was het idee bij OPEN het interieur op te bouwen uit tweedehands meubels. Voor grotere objecten was het de bedoeling te stapelen. Sommige kasten konden met kleine aanpassingen hun functie behouden. Dit zou zorgen voor een huiselijke sfeer en het idee was dat hergebruik de kosten zou drukken.

Balies


Het Lipsius Rijksuniversiteit Leiden
Een groot gebouw van de Leidse Rijksuniversiteit moest vriendelijker en toegankelijker worden. De balie is het middelpunt van de hoge ruimte geworden, met een slingerende vorm die uitsteekt vanuit het lage naar het hoge gedeelte. Deze balie maakte Houtwerk van Surell, een kunststof plaat die naadloos gelast kan worden. In de werkplaats is deze balie eerst zo zuiver mogelijk gemaakt en ter plekke met speciale lijm, die het materiaal een beetje oplost, onzichtbaar samengevoegd.

Plexus Rijksuniversiteit Leiden
Architect: Hoek & de Wit architecten
De oude mensa van de Rijksuniversiteit werd een facilitair centrum voor studenten. In een vroeg stadium mocht Houtwerk vrijblijvend met de interieurarchitect meedenken over materiaalkeuze en globale opzet. De balie bestaat uit 248 planken van dezelfde maat, in vier verschillende houtsoorten. Het resultaat moest luchtig zijn, en een vorm hebben die bij het langslopen telkens verandert. De architect gaf de maat en uitstraling aan, Houtwerk bedacht op basis van een grove schets de uitwerking.

Werkplan Delft
Voor dit re-integratieproject ontwierp Lood Architecten een geheel nieuwe inrichting. De balie moest rond en laag worden, om toegankelijkheid en laagdrempeligheid te vergroten. De ogenschijnlijk simpele vorm bleek moeilijk te maken. Zo gaat dat vaker met simpele vormen. Het fineerplakken kan op zo’n groot oppervlak gauw scheef gaan.

Willem Fels Oord


De gerestylde locatie van Ipse De Bruggen Willem Felsoord moest voorzien worden van een uitnodigende balie.

Deze massief iepenhouten balie is precies dit. De ”koude” strakke vormen die ingevuld worden door het ”warme” iepen hout geven een haast onmogelijk contrast. De ”diepte” van het hout wordt benadrukt door de afwerking met Osmo Hardwax olie. Deze was zorgt er voor dat de nerf geaccentueerd wordt en het hout op een natuurlijke wijze gekleurd.