• Gebruik

  • Stijl

  • Materiaal

  • Product

MetalSec stellingkast


Metalsec is een bestaand variabel systeem, dat wordt gedistribueerd door collegabedrijf Secoff. Een particuliere opdrachtgever kwam zelf met dit ontwerp: een afwisseling van gegalvaniseerde planken en staanders, waarin Houtwerk kasten maakte die hoogglans gespoten werden.

Poetsen en… glimmen!


Deze hoogglans gespoten kast (gespoten in eigen spuiterij) bevat negen greeploze laden: door op de fronten te drukken, opent de lade zich. Door de lade weer naar binnen te drukken, wordt deze vergrendeld en blijft de lade gesloten.

Om het geheel strak uit te voeren, zijn de onderste ladefronten in verstek. Dit betekent dat de bovenkant van het front en de onderkant van de tussenplank 45graden schuin zijn gezaagd om geen materiaaldikte van het front te zien.

De RVS-beugelpoten zijn op maat gemaakt naar model van de zitbank naast de kast.

TU Delft


De fitnessafdeling van het sportcentrum van de TU Delft had behoefte aan een dossierkast die zelf te openen was door de bezoekers van het centrum. Zo konden zij ten alle tijden hun eigen dossier voor de dag halen en hun trainingsschema bijhouden.

Deze hoogglans groene kast is voorzien van 6 laden met Duw-Klik systeem die openen wanneer je er op drukt. Zo hoeven de lades niet voorzien te worden van handgrepen en is de vormgeving van het meubel heel strak gebleven.

Ontworpen door Hoek & de Wit architecten.

Hoogglans in geel en groen


De opdrachtgever – een architect – werkt dagelijks met felle kleuren. Ook thuis wilde hij die toepassen: kleuren die de meeste mensen niet zomaar durven te kiezen. Op een hoogglans groene vloer bouwden wij een strakke keuken in hoogglans geel.

Appelhout


Op basis van een aantal staaltjes koos de klant voor haar keuken appelfineer. Dat was even schrikken, want daar is moeilijk aan te komen. Bij Fibex, dé fineerhandel in Warmond, hadden ze het niet, maar op zolder lag wat wilde appelfineer. Dat was zo mogelijk nog mooier, met veel kleurschakeringen van geel, groen en donkerrood.

Het hele pakket bleek precies genoeg voor de keuken die de klant voor ogen had, met een bijzondere gegolfde vorm.

Ontwerp: architectenbureau Hienkes