• Gebruik

  • Stijl

  • Materiaal

  • Product

Studeerkamer noten


De studeerkamer van deze advocaat en tevens opdrachtgever moest ruimte bieden aan verschillende Jurisprudentie jaargangen.
Om daar aan tegemoet te komen hebben wij extra diepe hangende kasten gemaakt waar 2 rijen jaargangen achter elkaar kunnen staan.

Uitgevoerd in zwart gespoten rompen en fronten beplakt met noten fineer en voorzien van massief noten herlijsten.

Bedtafel


De architect van deze bedtafel, Erik Schotte van LIAG Architecten en bouwadviseurs, heeft overal aan gedacht.
Het meubel is vrij heen en weer te rollen ”over het bed” door middel van de wielen die in de poten zijn verwerkt.Maar ook om vanuit bed bijvoorbeeld je Ipad op te kunnen leggen, je op te kunnen maken of een ontbijtje te ontvangen van je geliefde.
Alles is mogelijk bij deze bedtafel.

De buitenkant is afgewerkt met notenfineer, de binnenkant is in een frisgroene kleur gespoten voor een mooi contrast.

Cotton Candy


interieurstylist: Nevena Maricic
opdrachtgever: Cotton Candy

Een sfeerontwerp met behang, gordijn en kleurstelling van een styliste vertaalde Houtwerk in concrete afmetingen. Omdat de openingsdatum een harde deadline was en alle werkzaamheden met elkaar verweven waren, werkte Houtwerk alles wat moest gebeuren uit in een planstaat. De balie en wanden kregen een padding van skai, het plafond werd bedekt met een waanzinnig behang en alle kasten werden gespoten. Heel subtiel straalt dit laatste robuuste kwaliteit uit.

Lipsius Leiden


In de hal van het Lipsiusgebouw moesten losse elementen een geheel worden. De geldautomaat, de oplader voor de koffiekaart en de presentatie van het universiteitsblad Mare kregen houten lijsten. Die werden in zijn geheel gemaakt en gespoten. Het vervoer bleek een probeem, de lijsten pasten in geen enkele bus. We hebben ze dus op het dak van twee langzaam rijdende bussen vervoerd, die verder helemaal leeg waren. Dat had wel iets komisch.

Plexus Leiden


Faculteit Sociale Wetenschappen
architect: Hoek & de Wit
opdrachtgever: Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden
fotografie: Hans Schouten

Blikvanger


Dit kookeiland staan als een huis middenin deze grote ruimte. Omringd door de betegelde vloer is het eiland omlijst met parket.

Cortenstaal en beton


Blauwe fronten in een frame dat bekleed is met cortenstaal, had architect Ruby van den Munckhof bedacht. Wij hebben dat cortenstaal behandeld met zoutzuur (de plantenspuit legde het loodje), waardoor het versneld ging roesten. Daarna hebben we het gelakt. Op de keuken kwam een loodzwaar betonnen blad, dat we met zijn achten naar binnen hebben moeten dragen. Het eindresultaat vonden we prachtig: rauw, puur, industrieel.

Met uitstraling


In een eenvoudige portiekwoning stond al een keukenblokje. Met massief eiken planken, gespoten kastjes en bladen van Caesar Stone kreeg de keuken uitstraling. In deze kleine keuken zijn zelfs de wasmachine en verwarmingsketel weggewerkt.

Alles in iep


Deze opdrachtgevers kwamen bij ons terug nadat we voor een eerder huis ook al hun volledige keuken hadden gebouwd. Die was van berkenhout, dit keer viel hun keus op iepenhout gecombineerd met roestvrijstaal. Het ontwerp van de keuken is van de hand van Binnenmaat in Scheveningen. De opdracht luidde dat de gehele keuken er robuust en stoer uit moest zien. Wij maakten gefreesde greepprofielen, omdat deze keuken (net als de vorige overigens) greeploos moest zijn.