• Gebruik

  • Stijl

  • Materiaal

  • Product

Garderobe in kronkel


Een vrolijke garderobe met veel opbergruimte voor alle schoenen, tasjes, petjes en allerlei andere dingen die je tegen kunt komen in een garderobe.

Kersenhout & palissander


Palissanderkast
Zonder kennis van de mogelijkheden en beperkingen van het materiaal bedachten twee jonge ontwerpers (M en B design) deze kast. Een maffe maar mooie vorm,
die wel zou moeten kunnen, maar hoe? De kronkelvorm, met de lade die in verstek
in de kronkelvorm verwerkt moest worden, heeft een hoop denkwerk gekost.

Kersenhouten kast
Massief hout is nooit helemaal vlak. De binnenzijde van de deur heeft een nadrukkelijk detail gekregen dat als vanzelfsprekend de deur recht trekt. Met latten en een groef. Opdracht en ontwerp IPV Ontwerp.

Vakken vullen


De kast is op locatie in elkaar gelijmd, waardoor de kast strakker tussen de muren gemaakt kan worden i.v.m. de ruimte die je anders boven de kast nodig zou hebben om hem op zijn plek te kantelen. De scharnieren van de glazen deur zijn gemonteerd op de kast waardoor er vanuit de gang geen kozijn te zien is.

Ook het feit dat de kast aan de zijkant geen (doorlopend) zijpaneel heeft draagt bij aan de luchtigheid van het geheel.

Rondom Wonen Pijnacker


Woningbouwvereniging Rondom Wonen
architect: Hoek & de Wit
opdrachtgever: Rondom Wonen
fotografie: Hans Schouten

Een bestaand kantoorpand dat door een grote hoeveelheid muurtjes hokkerig overkwam, moest compleet anders worden. Architectenbureau Hoek & De Wit liet alle scheidingswanden verwijderen. Er bleven drie obstakels in de ruimte over: de beveiligingsunit, het server centrum en het trappenhuis. Om elk van die obstakels kwam een ovalen zuil, die drie keer totaal anders met hout werden bekleed. Ook de balie en de wachtbank werden door Houtwerk gemaakt. Nu kom je het kantoor binnen en overzie je direct de gehele ruimte. Drie obstakels zijn drie aangename objecten geworden.

Snellius Leiden


Postvakken
Architect: Hoek & De Wit
Fotografie: Hans Schouten

Op zijn zachtst gezegd moesten er postbakjes komen op een onhandige plaats: in een veel belopen smalle doorgang, op de gaanderij van een trappenhuis. Voor poststukken zijn diepte en een bepaald formaat vereist. Die konden niet aan de voorzijde gevonden worden. Dan maar aan de achterzijde, door de vakken in de wand te laten verzinken. Dat de wand een systeemwand was, maakte de klus niet eenvoudiger. Achter de postbakken heeft Houtwerk een verstevingsconstructie moeten maken. Het effect is verrassend: de vakjes zijn veel dieper dan je denkt.

Glooiend tapijt
Architect: Hoek & De Wit

Twee verschillende faculteiten wilden hun reproruimten strakker inrichten. Papier en kopieermachines geven gauw een rommelig aanzicht. De architect bedacht dat een ‘glooiend’ tapijt uit één stuk een opgeruimd effect kon hebben. We hebben alles bekleed met vinyl, eenmaal in blauw en eenmaal in rood.

Ipse


Bij het Zorgcentrum voor Verstandelijk en meervoudige gehandicapten Ipse De Bruggen heeft de architect gekozen voor duidelijke vormen en kleuren.

In de hal zijn grote akoestische schermen geplaatst van geperforeerd metaal in kleur gespoten. De schermen zijn onderling uitwisselbaar door middel van een koppelsysteem.
De rode loungebank is gemaakt in de vorm van de schermen.

In een van de lokalen moest er een doorzichtige afscheiding gemaakt worden. Dit is gedaan in de vorm van een wandje met een uitschuifbaar hek. Ook deze zijn in duidelijke vormen gemaakt en heldere kleuren gespoten.

Spookhuis


Omdat dit grote huis lang heeft leeggestaan, is het tot ‘Spookhuis’ omgedoopt. Een van de appartementen wordt bewoond door een architect die zijn eigen keuken ontwierp. Hij koos ervoor om zijn appartement maar uit een kamer te laten bestaan, waarin dus ook de keuken prominent aanwezig was. Die moest een huiselijke uitstraling krijgen. Dat hebben we gerealiseerd met mixed hardwood. Dat bleek lastig materiaal, omdat het verschillend van structuur en kleur was. Door het in zijn geheel te spuiten, ontstond eenheid.