Verbouwing brillenzaak

Geplaatst op

Er was eens… lang geleden, een brillenzaak die helemaal was ingericht door Houtwerk-Delft. Tevreden klanten kwamen langs en bleven trouw. Nu, ongeveer 15 jaar later vond de nieuwe eigenaar dat het tijd was voor een make-over. En, net als de klanten die kwamen en bleven, vond hij dat wanneer je tevreden bent je trouw moet blijven. Dus kwam hij opnieuw naar Houtwerk-Delft voor vakmanschap.

Samen hebben we bekeken welke meubels nog goed waren, welke meubels een aanpassing nodig hadden en waar we voor naar de tekentafel moesten gaan.

De lange kastenwand onder de trap hebben we 15 jaar geleden gemaakt en is nog steeds zo goed als nieuw. Deze door en door bruine mdf kast is een ontwerp van  Hoek & de Wit Architecten en is inmiddels onmisbaar.

Toonbank en muren met betonlook

Een echte eyecatcher in de zaak is de roze toonbank. Het ontwerp stond al en hebben we een verfrissend, gezichtsbepalend kleurtje gegeven en beplakt met formica. Helemaal in lijn met de Trompper filosofie.

Ook de stoeltjes waren er al. Deze hebben we opnieuw gestoffeerd en gespoten en zo zijn ze weer als nieuw.

Nieuw zijn de halfronde wanden met een ronde planken ervoor. Hierop worden de brillen tentoongesteld. Deze ronde planken, zijn net als de bijbehorende nieuwe ronde tafeltjes, gemaakt van massief mahonie. Een houtsoort die veel warmte uitstraalt.

We hebben ervoor gekozen de muren te lamineren met plaatmateriaal met een betonlook. Achter de toonbank zijn in de muur nissen gemaakt om producten te tonen. Deze nissen hebben een omlijsting van mahoniehout met ingefreesde verlichting.

Achterin de winkel zijn twee schuine brillenkasten gemaakt. De kasten zijn gespoten en tegen de brede kant is een lichtbak geplaatst met een print ervoor, zo is het meteen duidelijk dat hier de kinderbrillen te vinden zijn.
Een hele mooie klus en Trompper-Optiek kan weer 15 jaar vooruit.

 

Houtwerk

ADRES: Schieweg 15, 2627 AN DELFT

info@houtwerk-delft.nl

DATUM: 170126

SCHAAL: 1:50

 

0031 (0)15 2125761