Wonen aan het ij

Geplaatst op

Van kermis, dichtgebouwd en donker naar harmonieus, helder en licht.
Wij werkten mee aan deze grote transformatie van een appartement in Amsterdam. Het hele appartement werd gestript en opnieuw ingedeeld.

Architect Artesk van Royen heeft het ontwerp tot in de fijnste details uitgewerkt. Zij zocht hierbij naar harmonie en evenwicht voor een rustige sfeer. Een bijzonder detail is de ‘band’ die door het hele huis loopt. Ter hoogte van de draagbalk in de gang is er een band in het hele huis, van de slaapkamer tot de keuken, doorgevoerd. Dit zorgt voor eenheid.

In de keuken is boven deze band een massief eiken lijst gemaakt met glas en in gefreesde led verlichting. De fronten en het werkblad in de keuken zijn van Fenix. Een zelfgenererend plaatmateriaal. Dat betekend dat krasjes vanzelf weer wegtrekken. Ook in de keuken is veel aandacht besteed aan het creëren van rust. Zo zijn de fronten push2open en is er gezocht naar de juiste maatverhouding voor een rustig geheel.

Het gebruikte hout is multiplex, gefineerd met eiken fineer en gelakt met blanke lak. Het komt in alle vertrekken terug.

Fotografie: René de Wit.